Comunicat de presă

MESAJ

adresat cu ocazia

Zilei Veteranilor de Război

 

În viața noastră cotidiană plină de tumult, trebuie să găsim acel moment în care să aducem un omagiu tuturor veteranilor de război, căci ei sunt cei care în conflagrații au slujit națiunea noastră. Iar acest an are o semnificație aparte, marcăm 120 de ani de când a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”.

De aceea, astăzi este ziua în care să ne amintim și să onorăm dăruirea,  sacrificiile și eforturile lor de a ne aduce nouă libertatea. Este ziua în care ne închinăm la cimitirele și monumentele ostașilor români căzuți la datorie pe  teritoriul României sau în afara granițelor țării pentru a apăra pământul strămoșesc.

Închei aceste gânduri prin a sublinia aportul deosebit al Asociației Veteranilor de Război la educarea tinerei generații și la promovarea cu consecvență a valorilor noastre naționale și militare.

Exprim întreaga noastră considerație față de cei care s-au întors de pe front, văduvelor de război și văduvelor de veterani de război, pentru  sacrificiile făcute.

La mulți și sănătoși ani, veterani de război!

PREFECT,

MIRCEA-DORIN CREȚU