Comunicat de presă

Ziua Veteranilor de Război

 

 

Ziua Veteranilor de Război este marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Aceasta a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, iar data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostașilor care au luptat în războaie.

Evenimentul va fi marcat anul acesta, vineri 29.04, ora 10:00, la Monumentul Veteranilor de Război din Pădurea Dumbrava printr-un ceremonial militar și religios. Prefectul  județului Sibiu, domnul Mircea Crețu va depune o coroană de flori  spre gloria tuturor care au servit țara sub tricolor.

Sunt invitate să participe toate persoanele care doresc să aducă un omagiu celor căzuți la datorie pe  teritoriul României sau în afara granițelor țării pentru a apăra pământul strămoșesc, cât și celor care s-au întors din teatrele de operații.

Expert,

Cristina Muntean