Comunicat de presă

După confirmarea cu SARS CoV-2 a femeii decedate în vârstă de 50 de ani, angajata a unei fabricii de confecții din județul Sibiu s-a dispus de către Direcția de Sănătate Publică, izolarea la domiciliu a tuturor angajaților din fabrică.

De asemenea a fost demarată o amplă anchetă epidemiologică, în acest caz, fiind implicate mai multe echipe de medici epidemiologi, pentru a identifica în cel mai scurt timp contacții și pentru a se lua toate măsurile necesare limitării răspândirii coronavirusului SARS CoV-2.

Pe măsura ce ancheta evoluează se transmit recomandări de limitare a răspândirii virusului către toate primăriile localităților din care provin contacții.

Până la această oră au fost înregistrate 6 persoane care au prezentat simptome, din cadrul fabricii de confecții din județul Sibiu. Acestea au fost transportate și internate la SCJU Sibiu. De asemenea se efectuează testări și la domiciliu pentru persoanele aflate în izolare, în funcție de constatările specialiștilor în sănătate publică, din cadrul DSP Sibiu. Momentan se așteaptă rezultatele testelor.

Cu mai multe informații vom reveni de îndată ce se vor contura primele concluzii ale acestei ample anchete.

Situația la nivelul întregului județ este atent monitorizată și se iau în regim de urgență toate măsurile care se impun pentru a proteja cetățenii.

De asemenea asiguram toți cetățenii de dedicarea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică și a tuturor autorităților implicate în prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județului Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro