Comunicat de presă

RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI LOCUINŢELOR DIN ROMÂNIA ÎN ANUL 2021- RPL 2021

                                           

La nivel național este în desfășurare, pregătire și organizare Recensământul Populației și Locuințelor 2021 în România, o cercetare statistică realizată în mod tradițional odată la 10 ani. Din cauza pandemiei, realizarea recensământului a fost amânată pentru anul 2022.

Comisia Județeană Sibiu pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021, condusă de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte, a adoptat Hotărârea nr. 1 prin care se aprobă Graficul lucrărilor de pregătire și de efectuare a recensământului populației și al locuințelor 2021 și Planul local al acțiunilor de popularizare al recensământului populației și al locuințelor 2021, anexe ale acestui document.

Prin aceste anexe sunt reglementate activitățile, termenele de implementare-până la sfârșitul anului în curs, și persoanele responsabile cu implementarea acestor activități.

Elementele de noutate introduse constau în auto-recenzarea și auto-recenzarea asistată. S-a adoptat promovarea locală în limbile minorităților naționale, situația fiind întâlnită în comuna Alma, unde minoritatea maghiară depășește 20% din totalul populației.

Promovarea RPL-2021 la nivelul populației se va face începând cu 14 martie prin elaborarea, tipărirea și distribuirea materialelor informative RPL2021 la locuințele cetățenilor.

Reamintim calendarul desfășurării recensământului pentru perioada 1 februarie – 17 iulie 2022 format din trei etape:

  • 1 februarie și 13 martie – preluarea de date din surse administrative și popularea bazei de date RPL 2021
  • 14 martie și 15 mai – autorecenzarea și autorecenzarea asistată
  • 16 mai și 17 iulie – colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față (cu înregistrarea de date pe tabletă).

Informații generale privind recensământul 2022 se găsesc în prezent pe pagina de internet http://www.recensamantromania.ro/

Hotărârea împreună cu anexele este publicată pe pagina de internet a Instituției Prefectului-Județul Sibiu, în meniul Activități, submeniul Alte Activități, secțiunea Alte Comisii și Comitete.

 

 

 

Expert,

Cristina Muntean