Comunicat de presă

Astăzi, 3 septembrie a.c. a avut loc ședința Grupului de lucru pentru redeschiderea școlilor în siguranță,  în vederea analizării situației unităților de învățământ la nivelul județului Sibiu cu privire la începerea școlilor. În cadrul ședinței, s-a discutat despre implementarea măsurilor prevăzute în Ordinul comun nr. 5487/1494/2020 publicat în Monitorul Oficial cu nr.  804/01.09.2020 emis de Ministerul Educației și Cercetării și de Ministerul Sănătății, privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2 și de asemenea s-a prezentat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu dar și situația resurselor din cadrul unităților de învățământ, precum și nivelul de pregătire al acestora pentru a oferi siguranță elevilor.

Acțiunile și măsurile ce se vor implementa la nivelul autorităților/ instituțiilor implicate în luarea măsurilor de prevenire se vor efectua în baza art. 4 din Ordinul 804/01/09.2020 în care este prevăzut că Direcția de Sănătate Publică informează IȘJ până la data de 7 septembrie u privire la situația epidemiologică, IȘJ transmite unităților de învățământ informațiile referitoare la situația epidemiologică în vederea stabilirii scenariului de funcționare, scenariu e se va actualiza săptămânal sau ori de câte ori situația o impune.

În ceea ce privește acțiunile ce vor avea loc în perioada imediat următoare, consiliile de administrație ale unităților de învățământ vor propune IȘJ Sibiu, până la data de 10 septembrie, în funcție de situația epidemiologică și de particularitățile locale, aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor din unitățile de învățământ.

Pentru alte informații suplimentare, domnul Alexandru Dumbravă, vă sta la dispoziție.

Andreea Ștefan

Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro