Comunicat de presă

Vizită a Ambasadorului Italiei la Instituția Prefectului – Județul Sibiu

Azi, 30.05.2023, domnul Mircea Dorin Crețu, Prefectul județului Sibiu a avut o întrevedere cu Excelența Sa dl. Alfredo Maria DURANTE MANGONI, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar a Italiei în România, care a efectuat în județul Sibiu prima vizită oficială de la preluarea mandatului.

De ambele părți a fost subliniată prezența în Italia a celei mai numeroase comunități românești din afara granițelor României, bine integrată în societatea italiană și ajunsă la a doua generație și a unei importante comunități de afaceri italiene în România, care conferă o dimensiune social-economică specială acestei relații privilegiate.

Discuțiile au vizat teme de cooperare bilaterală și identificarea viitoarelor oportunități de investiții, în contextul producerii de mari fracturi în lanțul global de aprovizionare cauzate de pandemia covid 19 și de războiul din Ucraina.

Partea italiană a abordat tema minorităților naționale, prefectul județului Sibiu arătând că, multiculturalitatea este o realitate în România, iar ea implică recunoașterea pluralismului și a varietății culturale. De importanță majoră este învățământul cu predare în limba maternă germană și maghiară, care are o lungă tradiție în județul Sibiu.

Prefectul Mircea Dorin Crețu a asigurat de colaborarea sa totală în tot ceea ce privește obiectivele județului, arătându-și deschiderea față de discuții viitoare, urând deplin succes ambasadorului Republicii Italiene în realizarea mandatului său.

Mădălina Ivașcu,

Purtător de Cuvânt, Instituția Prefectului-Județul Sibiu

E-mail: presa@prefecturasibiu.ro