Mesajul domnului Prefect Mircea-Dorin Crețu cu ocazia Zilei Naționale a României

Astăzi, sărbătorim împreună 105 ani de la Marea Unire, un moment istoric și simbolic pentru națiunea noastră. Este o zi în care ne reamintim de valorile și idealurile care ne-au unit și ne-au făcut să depășim greutățile și provocările de-a lungul timpului.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea ”Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României’, așa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria.

Ziua Națională a României este o ocazie de a ne exprima recunoștința și respectul față de cei care au luptat și s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea noastră. Este, de asemenea, o ocazie de a ne reafirma angajamentul și responsabilitatea față de viitorul țării noastre, de a ne consolida democrația și statul de drept, de a ne dezvolta economic și social, de a contribui la pacea și securitatea mondială.

Ziua Națională a României este o zi de bucurie și mândrie națională, de celebrare a identității și culturii noastre, de solidaritate și unitate între toți românii, indiferent de etnie, religie sau opinie politică.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Prefect,
Mircea-Dorin Crețu