MESAJ adresat cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE PENTRU ELIMINAREA VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR

Este foarte greu de a găsi cuvintele potrivite pentru semnificația pe plan internațional al acestei zi, cuvintele potrivite prin care să ne exprimăm că înțelegem suferința celor afectate de acest fenomen și atragem atenția întregii societăți asupra problemei și a consecințelor acestuia.

Simbolic, aprindem câte o lumânare pentru a aduce un omagiu, dar și o speranță pentru un viitor tuturor femeilor abuzate. Numărul lor poate nu îl vom cunoaște niciodată, multe dintre ele în continuare păstrând tăcerea asupra abuzurilor la care sunt supuse. Prin acest gest simbolic vrem să arătăm că înțelegem suferința celor afectate de acest fenomen.

Cu toată fermitatea trebuie să promovăm și să protejăm drepturile femeilor, și în egală măsură să continuăm lupta de eradicare a oricărei forme de violență împotriva femeilor și fetelor. Doar uniți putem elimina această gravă violare a drepturilor omului care nu va trebui să mai existe în viitor.

Suntem cu toții conștienți că, responsabilitatea de a ne opune oricărei violențe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al fiecărui individul în parte.

Cu speranță în viitor, afirm, „Orange the World”!

Prefect,

Mircea-Dorin Crețu