Comunicat de presă

Ședința Colegiului Prefectural

 

 

Marți, 25 ianuarie 2022, s-a desfășurat în sistem online ședința ordinară a Colegiului Prefectural, organizată la nivelul județului Sibiu și condusă de prefectul județului, domnul Mircea Crețu.

 

Aprobarea Hotărârii nr. 1 reprezintă  punerea în aplicare a Programului orientativ de activitate al Colegiului Prefectural al Județului Sibiu pe anul 2022 și include obiectivele de atins pentru anul în curs asumate de instituțiile deconcentrate.

 

Discuțiile au fost axate pe tema rezultatelor controalelor efectuate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, având ca obiect verificarea modului de producere, depozitare, transport și comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Un punct important pe ordinea de zi a ședinței a fost prezentarea Pregătirii sistemului de îngrijiri de sănătate în contextul evoluției valului cinci al pandemiei și răspândirii variantei Omicron. Astfel, ancheta epidemiologică se inițiază în maximum 24 ore în vederea identificării tuturor contacților direcți și luarea măsurilor de sănătate publică, pentru persoanele infectate cu virus SARS CoV-2. Implicarea extinsă a medicilor de familie în evaluarea pacienților infectați joacă un rol esențial în acest program. Trebuie reținut că, în funcție de rata incidenței, se vor dispune măsurile de punere în aplicare a planurilor de reziliență ale spitalelor, în maximum 24-48 de ore.

În prezent, gradul de ocupare al paturilor în spitalele suport covid din județ este de 13%.

 

 

 

Purtător de cuvânt,

Cristina Muntean