Comunicat de presă

CEREMONIA OFICIALĂ CU PRILEJUL ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

 

 

Ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României se va desfășura miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la Monumentul “OSTAŞULUI DIN TOATE TIMPURILE” în fața Cercului Militar din municipiul Sibiu.

 

Premergător ceremoniei, de la ora 10:50, va fi susținut un Concert al Muzicii Militare din Garnizoana Sibiu. După intonarea Imnului național al României va fi oficiată slujba religioasă de cinstire a memoriei eroilor. Ceremonialul se va încheia cu depuneri de coroane și jerbe de flori.

 

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv purtarea măștii în exterior. Participarea se va face pe bază de invitație, incluzând și detașamentul de onoare. La acest ceremonial militar sunt invitați senatorii și deputații din Circumscripția electorală Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor statului, reprezentanți ai asociaților legal constituite și ai asociaților de revoluționari, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și reprezentanți ai partidelor și organizațiilor politice.

Asistența medicală va fi asigurată de Spitalul Militar Sibiu, în echipaj activând și un  doctor epidemiolog.

 

Toți jurnaliștii sunt invitați să participe la această ceremonie.

 

 

Expert,

Cristina Muntean