Comunicat de presă

Vizita ambasadorului Republicii Tunisiene în România

 

Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, a primit astăzi, 23 noiembrie, pe E.S Doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România. La întâlnire a participat, de asemenea, domnul Marouane BEN NASR, Secretar I cadrul Ambasadei.

Subiectele incluse pe agenda discuțiilor au vizat colaborarea între instituții din județul Sibiu și instituții din Tunisia în domeniul economic, cultural și al educației, deschiderea de noi oportunități în contextul încheierii de acorduri de cooperare bilaterală.

De asemenea, a fost subliniată importanța dialogului dintre comunitățile locale, cooperarea descentralizată fiind un factor de mai bună cunoaștere și demarare de proiecte comune.

S-a evidențiat că, prezența resortisanților tunisieni la Sibiu, dar și a cetățenilor români stabiliți în Tunisia reprezintă cel mai solid factor de continuitate a relațiilor dintre cele două state.

Cele două părți au apreciat că organizarea unor evenimente, inclusiv în mediul virtual (în sistem de videoconferință) în perioada pandemiei, pot oferi oamenilor de afaceri din cele două țări posibilitatea de a se cunoaște și de a discuta obiective concrete. Aceste evenimente constituie pași eficienți în direcția dezvoltării cooperării bilaterale.

Domnul prefect Crețu a asigurat de colaborarea sa totală în tot ceea ce privește obiectivele județului, arătându-și deschiderea față de discuții viitoare și urând deplin succes ambasadorului Republicii Tunisiene în realizarea mandatului său.

Expert,

Cristina Muntean

Telefon: 0745 301 780

E-mail: cristina.muntean@prefecturasibiu.ro