Comunicat de presă

Vizita ambasadorului Republicii Austria în România

 

Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, a primit astăzi, 23 noiembrie, pe E.S. Doamna Adelheid Folie, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Austria în România. Este prima vizită pe care o întreprinde de la preluarea mandatului la București în această toamnă. La întâlnire a participat, de asemenea, domnul Andreas Huber, consul onorific al Austriei la Sibiu.

 

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a bunelor relații româno-austriece, în plan bilateral, cât și în cadrul organismelor internaționale. Cu această ocazie, domnul prefect Crețu a subliniat necesitatea de a consolida dialogul instituțional în toate domeniile de interes comun,  în contextul realizării Planului de Reziliență. A fost reiterat obiectivul comun pentru aprofundarea cooperării economice și sectoriale, cu adaptare la provocările actuale care țin de schimbările climatice și pandemia de covid-19.

 

Domnul prefect Crețu a asigurat de colaborarea sa totală în tot ceea ce privește obiectivele județului, arătându-și deschiderea față de discuții viitoare și urând deplin succes ambasadorului Republicii Austria în realizarea mandatului său, recent început.

Expert,

Cristina Muntean

Telefon: 0745 301 780

E-mail: cristina.muntean@prefecturasibiu.ro