Comunicat de presă

Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, a participat azi la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Națiunilor Unite și Zilei Europei și a depus la „Monumentul ostașului din toate timpurile” o coroană de flori întru cinstirea eroilor.

 

Gândurile sale legate de acest eveniment sunt următoarele:

 

Ziua pe care o sărbătorim astăzi are triplă semnificație pentru cetățenii României, fiind pentru toți o lecție a demnității și a patriotismului.

Sunt trei momente din istoria României care ne-au deschiscalea pentru a făuri România de astăzi: un stat independent, liber și unitar.

 

Rememorăm faptele de acum 77 de ani de la încheierea în Europa a celui mai mare conflict militar din istoria lumii și evocăm eroii care au făcut sacrificiul suprem. În contextul actual, sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial are mai multe semnificații nu doar pentru noi, ci pentru întreaga comunitate europeană înțelegând cu toții, mai mult decât oricând – acum când tensiunile militare escaladează, iar liniștea și stabilitatea ne sunt amenințate – nevoia de unitatepentru a putea apăra valorile noastre și  libertatea noastră,pentru a avea un viitor prosper în pace.

 

Aceste valori trebuie să le respectăm cu strășnicie și să le insuflăm generațiilor viitoare.

 

Glorie eterna eroilor care au făcut sacrificiul suprem pentru neam și țară!

 

La mulţi ani României independente!

La mulţi ani, Europa!