Comunicat de presă

BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ SIBIU 2022

Cu prilejul desfășurării Bursei Generale a Locurilor de Muncă Sibiu 2022, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, a purtat o serie de discuții cu reprezentanții agenților economici ofertanți de locuri de muncă, cu persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă, cu reprezentanți ai ONG-urilor care susțin ocuparea persoanelor cu grad de handicap ușor, dar și cu organizatorii, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu.

Din cele 630 locuri de muncă oferite, 609 sunt pentru persoane fără studii superioare, iar diferența de 21 pentru persoane cu studii superioare. Domeniile de activitate acoperă de la industria de automotive și industria ospitalității până la sectorul public și muzeal.

Unii agenți economici au prezentat ofertele și în limba ucraineană și au arătat că, a fost un interes mare, îndeosebi din partea femeilor venite din Ucraina. Un impediment în aceste cazuri constă în necunoașterea limbii române. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani au arătat că este dificil din cauza vârstei să mai fie recrutați de agenți economici.

O serie de locuri de muncă au fost ofertate absolvenților de școli profesionale.

Rata scăzută a șomajului în județul Sibiu (1,75% în luna aprilie 2022) face ca ofertanții să se adreseze și celor care doresc să-și schimbe locul de muncă sau reședința de domiciliu pentru a se stabili în zona Sibiului.

Expert,

Cristina Muntean