Comunicat de presă

În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință extraordinară condusă de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte și a adoptat în unanimitate Hotărârea nr. 6 din 30.03.2022.

Prin actualizarea la 30.03.a.c. și aprobarea listei spațiilor de cazare operaționale și cu posibilitate de amenajare, identificate la nivelul unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor din județul Sibiu, pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care intră în România prin punctele de frontieră, rezultă un total de 222 locuri amenajate. Acestea sunt în municipiul Sibiu și aparțin de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu și un spațiu de cazare al Bisericii Evanghelice C.A. din România amplasat în Cisnădioara.

„În prezent sunt cazați 20 de cetățeni ucraineni în aceste spații, gradul de ocupare reprezentând 10% „, a precizat prefectul județului Sibiu, la finalul ședinței.

Această hotărâre împreună cu anexa este publicată pe pagina de internet a Instituției Prefectului-Județul Sibiu.

Expert,

Cristina Muntean