Comunicat de presă

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, Ambasada Egiptului din București a transmis o adresă de informare cu privire la situația cetățenilor egipteni, care sunt blocați în Sibiu. 

Cetățenii egipteni sunt angajați la societate din București. Aceasta avea un contract cu o societate de construcții din Sibiu, contract ce a fost reziliat. Întrucât cetățenii egipteni își desfășurau activitatea pentru prestarea unor servicii, al căror contract a fost reziliat, societatea i-a lăsat în Sibiu, netransferându-i la București. 

Întrucât societatea nu le-a mai asigurat resurse financiare, cetățenii egipteni au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu (ITM) cu privire la situația în care au fost puși. 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor egipteni, la inițiativa Instituției Prefectului județul Sibiu, proprietarul spațiului unde aceștia locuiesc le-a permis șederea, cu toate că societatea nu și-a respectat partea contractuală. 

De asemenea și Primăria Municipiului Sibiu, împreună cu Crucea Roșie Filiala Sibiu, îi ajută pe acești oameni oferindu-le hrană. 

Informații despre repatrierea cetățenilor nu sunt întrucât deocamdată aceștia sunt angajați ai societății din București. 

Andreea Ștefan 

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județului Sibiu

Telefon 0755.017-504

Email presa@prefecturasibiu.ro