Comunicat de presă

Comisia județului Sibiu pentru recensământul populației și locuințelor 2022, condusă de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte, s-a întrunit astăzi într-o primă ședință de prezentare a stadiului organizării și desfășurării recensământului populației și locuințelor din România în anul 2022.

 

În expunerea sa, domnul prefect Crețu a arătat că au fost îndeplinite atribuțiile instituției în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19/2020. Acestea constau din emiterea Ordinului de constituire a acestei comisii, asigurarea de spații și mobilier, mijloace de comunicații și transport, spații necesare instruirii personalului.

Județului Sibiu i-a fost alocat un buget de 109 mii lei, aprobat pentru achiziționarea de bunuri și servicii necesare.

 

Calendarul desfășurării recensământului, în perioada 1 februarie – 17 iulie 2022, cuprinde trei etape: preluarea de date din surse administrative și populare, între 1 februarie și 13 martie, auto-recenzarea între 14 martie și 15 mai, iar între 16 mai și 17 iulie colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față-în-față (cu înregistrarea de date pe tabletă).

 

Activitățile de recenzare în județul Sibiu vor fi acoperite de 141 recenzori pentru autorecenzare asistată (ARA) care vor activa în perioada 14 martie-15 mai a.c. precum și 425 recenzori, 64 recenzori coordonatori (câte unul pentru fiecare unitate administrativ-teritorială), 17 recenzori șefi care vor activa în perioada 16 mai-17 iulie.

 

Informații generale privind recensământul 2022 se găsesc în prezent pe pagina de internet http://www.recensamantromania.ro/

 

 

 

Purtător de cuvânt,

Cristina Muntean