Comunicat de presa

La 24 ianuarie 1859, Moldova și Țara Românească s-au unit sub numele de Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Această unire a fost un moment crucial în istoria României și a reprezentat un pas important spre formarea statului român modern și consolidarea identității naționale.

Anul acesta marcăm împlinirea a 165 de ani de la acest eveniment istoric și aducem un omagiu eroilor și liderilor care au contribuit la realizarea acestei uniri, subliniind importanța solidarității și aspirațiilor comune pentru poporul român.

În acest context, Instituția Prefectului-județul Sibiu alături de Consiliul Județean, Primăria Municipiului Sibiu, Mitropolia Ardealului, Asociațiunea Asociația Transilvăneană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA), Cercul Militar Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu vor organiza în perioada 22-30 ianuarie 2024 o serie de evenimente dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, după cum urmează:

  • Perioada 22-30 ianuarie 2024 Expoziție Foto-Documentară în cadrul Cercului Militar Sibiu (Casa Armatei) cu tematică dedicată Zilei Unirii Principatelor Române;
  • 23 Ianurie 2024 începând cu ora 10:00 la Cercul Militar Sibiu (Casa Armatei) vor avea loc următoarele activități: Intonarea Imnului național al României, Hora Unirii pe platoul din fața Cercului Militar și desfășurarea începând cu ora 10:30 a Simpozionului dedicat Marii Uniri, în Sala de Conferință a Cercului Militar Sibiu.
  • De asemenea, toți cei prezenți vor putea să viziteze expoziția foto-documentară prezentată pe holul principal al Cercului Militar Sibiu.

La eveniment vor participa oficialitățile și comandanții unităților militare din județul Sibiu alături de elevii și studenții din cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Cu acest prilej invităm toți cetățenii să participe la evenimentele dedicate acestei zile istorice într-un spirit de unitate și mândrie națională.

Voina Alina

Purtător de cuvânt, Instituția Prefectului-Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro