Comunicat de presă

Vă informăm că în ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei societăți producătoare de mobilier, din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituția Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecție depistat în data de 05.09.2020 în cadrul acestei societăți.

Conform raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 10 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 (8 cazuri cu domiciliu în județul Sibiu, 2 cazuri cu domiciliu în județul Alba), având o rată de atac de 4,54%, identificate în perioada 01.09.2020 – 05.09.2020. După apariția primelor 3 cazuri s-a decis testarea a 69 de angajați din totalul de 220 de angajați. În urma testării 7 au primit rezultate pozitive.

În ceea ce privește măsurile dispuse de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, s-au identificat un număr total de 12 contacți de familie și 47 de contacți de serviciu pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu, s-a luat legătura cu reprezentanții societății în vederea punerii în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel s-a efectuat dezinfectarea tuturor spațiilor în care societatea își desfășoară activitatea.

 

 

 

 

 

Andreea Ștefan

Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro