Comunicat de presă

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr.344/10.07.2023, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale în centrele sociale.

Din cele 77 de centre rezidențiale existente la nivelul județului Sibiu, 30 sunt publice  și 47 private.

Începând cu data de 10.07.2023, Comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, efectuează controale la centrele sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și la centrele sociale destinate persoanelor vârstnice.

Din datele centralizate până azi, 12.07.2023, au fost verificate un număr de 42 de centre, au fost aplicate un număr de 66 sancțiuni contravenționale, din care:

-14 amenzi, în valoare totală de 114.250 lei;

-54 avertismente.

Sancțiunile au fost impuse, în principal, din cauza deficiențelor constatate în ceea ce privește condițiile de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor, funcționarea fără autorizație de securitate de incendiu.

De asemenea, între neregulile depistate în timpul verificărilor, se mai numără starea degradată a mobilierului, instalațiile sanitare neconforme și nerespectarea capacității maxime a centrelor.

Mădălina Ivașcu,

Purtător de Cuvânt, Instituția Prefectului-Județul Sibiu

E-mail: presa@prefecturasibiu.ro