Comunicat de presă

Ieri, 27 martie 2023, la inițiativa domnului prefect Mircea Dorin Crețu a avut loc ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi Sibiu, unde s-a discutat problema căsătoriilor timpurii și a răpirii între familiile de romi din județul Sibiu.

Astfel, reprezentanți ai Instituției Prefectului- Județul Sibiu, ai Asociației Științifice de Cercetare și Diagnosticare Psihologică, Socială, Educațională, Culturală, Tradițională a Romilor și Centrul European de Integrare a Romilor, ai Consiliului Județean Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, ai IȘJ Sibiu, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, ai DSP Sibiu, ai CJRAE Sibiu, ai DGASPC Sibiu și de primarul comunei Brateiu au intrat dialog cu membrii comunităților de cetățeni români de etnie romă pentru prevenirea acestor practici.

În cadrul discuțiilor și dezbaterilor s-a subliniat importanța respectării drepturilor individuale ale femeilor și ale copiilor în cadrul comunității de romi. Este îmbucurător faptul că reprezentanți ai comunității rome au fost invitați să participe la ședințele grupului de lucru, ceea ce poate contribui la o mai bună colaborare și înțelegere între diferitele părți implicate în această problematică.

De altfel, la finalul întâlnirii, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a stabilit o următoare ședință de lucru la finele lunii aprilie, tot în Brateiu, pentru o întâlnire cu mai mulți membri ai comunității, cu mențiunea ca această întâlnire să fie făcută doar cu femeile și copiii romi. Pentru a auzi și punctele lor de vedere, nu doar cele exprimate de bărbații comunității.

 

Gabriela Luca – Purtător de cuvânt