Comunicat de presă

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, a avut loc o acțiune de protest a reprezentanților Sindicatului Învățământului Preuniversitar Județul Sibiu, ca urmare a nemulțumirilor privind finanțarea sistemului educațional, aplicarea integrală a dispozițiilor Legii cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice și acordarea majorărilor salariale în sistemul de învățământ.

Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, i-a invitat pe reprezentanții S.I.P. Sibiu la dialog. Pe această cale, i-a asigurat că în urma ședinței Comisiei de Dialog Social din data de 16 martie 2023, la care au fost prezenți și membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar Județul Sibiu, revendicările  au fost trimise către Guvernul României exact în aceeași zi.

La finalul întâlnirii, domnul prefect i-a asigurat pe membrii reprezentanți că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României, dar și de colaborarea sa în tot ceea ce privește dialogul și i-a asigurat de întregul său sprijin. În încheiere domnul

Leonard Stancu i-a mulțumit domnului prefect: ”Vă mulțumim pentru solicitudinea dumneavoastră și sperăm să ne sprijiniți și de acum încolo!”

 

Gabriela-Elena Luca

Purtător de cuvânt, Instituția Prefectului – Județul Sibiu