Comunicat de presă

 Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea-Dorin Crețu, a prezidat astăzi ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi s-a aflat o prezentare a dispozitivelor medicale acordate persoanelor vârstnice decontate din fondul unic de asigurări sociale de sănătate.

Prezentarea a fost susținută de către doamna Ligia Tomașevschi  de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu și a constat în următoarele:

  • Lista dispozitivelor medicale destinate recuperarii unor deficiențe organice sau funcționale în ambulatoriu, prevazută în anexa nr. 38 la Ordinul nr. 1068/627/2021, cu modificările și completările ulterioare.
  • Procedura în vederea obținerii deciziei pentru procurarea unui dispozitiv medical decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate
  • Situația cererilor pentru procurarea unui dispozitiv medical decontat de CAS, în primele 6 luni ale anului 2022
  • Furnizori de dispozitive medicale aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu

La finalul ședinței, domnul prefect a transmis un mesaj cu ocazia  Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită anual la 1 octombrie.

„Vă urez multă sănătate, fericire și o viață lungă alături de cei dragi! Pe această cale doresc să vă mulțumesc pentru contribuția semnificativă pe care ați avut-o în dezvoltarea județului nostru. La mulți ani! ”