MESAJ adresat cu ocazia Zilei Naționale a României

Sărbătorim Ziua Națională a României pentru al doilea an în condiții speciale din cauza pandemiei Covid-19, dar nimic nu ne împiedică atunci când purtăm sărbătoarea națională în suflet.

O purtăm în permanență în suflet pentru că, această zi ne învăță să cinstim personalitățile și făuritorii Marii Uniri, eroii de la Mărăști, Mărășești, Oituz, martirii veritabili ai neamului. Și, în egală măsură trebuie să cunoaștem și să ne însușim acțiunea politică decisivă a elitelor din Regatul României și a elitelor intelectualității românești din Austro-Ungaria în conjunctura favorabilă de la sfârșitul Primului Război Mondial.

După modelul și idealurile premergătorilor noștri, a generației Marii Uniri, care a avut idealul său național și a știut să-l împlinească, mulți români făcând jertfa supremă și noi trebuie să privim spre viitor, să avem viziunea față de ce fel de țară vrem să lăsăm moștenire urmașilor noștri.

Sentimentul mândriei și al demnității naționale, alături de forța de a genera energii creatoare pentru viitorul României trebuie să ne reprezinte în modul în care ne vom reflecta viziunea spre viitor.

La mulți ani România! La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

 

 

 

Prefect,

Mircea-Dorin Crețu