Informare de presă

Având în vedere situația epidemiologică existentă la nivelul județului Sibiu, pentru corecta informare a opiniei publice venim în sprijinul cetățenilor cu precizarea că, măsurile  stabilite în HOTĂRÂREA  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 79 din 09.11.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum și aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.183/2021, se aplică indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile conform art. 1 alin.19 din hotărârea mai sus menționată.

În ceea ce privește  ratele de incidență cuprinse în anexele  Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu adoptate anterior menționăm că acestea au produs efect doar până la data adoptării Hotărârii nr.79/09.11.2021.

Cu acest prilej, aducem mulțumiri cetățenilor sibieni pentru modul de comportare privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și interesul crescut pentru imunizarea prin vaccinare.

Reamintim cetățenilor că prin vaccinare împotriva Covid-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul sever de boală;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare, evitând supraaglomerarea spitalelor;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Pentru orice informație legată de evoluția Covid-19 la nivelul județului Sibiu, vă invităm să consultați site-ul Instituției Prefectului județul Sibiu, secțiunea:  Activități – Situații de Urgență. https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Instituția Prefectului județul Sibiu