Comunicat de presă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință și a aprobat HOTĂRÂREA nr. 80 din 09.12.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum şi aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.242/2021.

 

Măsurile adoptate sunt cele care intră în competența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu și se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

 

În spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri şi locurile unde se formează cozi se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Prin hotărâre se elimină obligativitatea purtării  măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate.

 

Această hotărâre este publicață pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului Judeţul Sibiu şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

 

 

Expert,

Cristina Muntean