Comunicat de presă

În urma imaginilor și informațiilor apărute în mass-media, cu privire la un eveniment petrecut în seara de 25.04.2020 facem următoarele precizări:
  • În seara de 25.04.2020 mai multe persoane aflate în carantină și-au manifestat nemulțumirile, ca urmare a refuzului personalului centrului de a accepta livrarea unui pachet ce conținea 26 de litri de băuturi alcoolice.
  • A fost luată decizia de refuzare a pachetelor de mâncare din partea familiilor, deoarece centrul de carantină este responsabil de alimentația peroanelor carantinate, pe perioada șederii lor în centru, și nu își poate asuma răspunderea pentru starea alimentelor din pachet. De asemenea pentru persoanele diabetice se pregătește alimentație specială.
  • Persoanele carantinate beneficiază de 3 mese/zi și anumite băuturi oferite gratuit, conform HG 201/2020. De asemenea persoane din cadrul centrului de carantină au posibilitatea de a achiziționa, la cerere, băuturi de tip cafea/ răcoritoare din cadrul centrului.
Menționăm faptul că toate centrele de carantină respectă condițiile impuse de autorități, resturile alimentare și recipienții de băuturi sunt preluate de către o companie specializată, iar în ceea ce privește recipienții de servire aceștia sunt atent dezinfectați.
Andreea Ștefan
Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu
Telefon: 0755-017.504
E-mail: presa@prefecturasibiu.ro