Comunicat de presă

În plină criză de pandemie, ALDE Sibiu, prin conducerea sa, a lansat un apel public către Instituția Prefectului Județului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. În acest context, atragem tuturor atenția asupra faptului că, în actuala perioadă deosebit de dificilă, instituțiile administrației publice lucrează în regimul Stării de Urgență. Comunicarea publică este limitată la informațiile strict legate de modul în care este organizată activitatea instituțiilor implicate direct, pe plan local, în combaterea epidemiei COVID-19. Alte informații statistice, țin de autoritatea și competența Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență. Acest lucru nu contravine Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Acum transparența instituțiilor publice este specifică Stării de Urgență, și cel mai important lucru este ca informațiile oficiale să fie recepționate de către toți cetățenii. Trebuie să înțelegem cu toții că ne confruntăm cu o situație fără precedent, însă cu toate acestea nu avem nici un motiv să considerăm că există o „situație de criză medicală, la nivelul județului Sibiu”. Sunt greutăți noi, provocate de criza virală, însă instituția pe care o conduc, împreună cu toți cei responsabili, depun toate eforturile pentru a gestiona și depăși cu bine această încercare.

Așadar, nu doar politicienii, ci și cetățenii ar trebui să înțeleagă provocarea prin care societatea noastră trece, situație care sunt convins că o vom depăși cu bine, prin unitate, solidaritate civică responsabilitate și viziune patriotică.

În încheiere, doresc în numele Instituției Prefectului Județului Sibiu să îi  asigur pe concetățenii noștri că, în măsura atribuțiunilor ce ne revin, în actuala Stare de Urgență, ne străduim să facem față crizei virale, prin toate căile și metodele legale, dar și cu deplină conștiință a datoriei față de comunitatea sibiană.

 

Prefect,

Mircea Dorin Crețu

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro