Comunicat de presă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu s-a reunit, din nou, astăzi, pentru a participa la videoconferința cu comandamentul de inundații convocat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Județul Sibiu se află, în continuare, sub avertizări meteorologice de ploi abundente, cod galben și cod portocaliu în partea de Sud. Cele mai mari probleme sunt pe Valea Hârtibaciului, unde se va interveni, astăzi, pentru îndiguirea preventivă, pentru a împiedica inundarea drumului județean. Acțiunea va fi coordonată, din teren, de prefectul Adela Muntean.

În calitate de președinte al CJSU Sibiu, prefectul recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.De asemenea, populația este sfătuită să își limitezeactivitățile în aer liber pe timpul manifestărilor fenomenelor meteo.

„Pentru a evita inundațiile, recomandăm cetățenilor să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor. Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure”, subliniază prefectul Adela Muntean.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu pentru Sudul județului Sibiu, în intervalul orar 11,00 – 23,00. Se vor semnala averse de ploaie și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50 de litri/metrul pătrat și, izolat, chiar 60 – 70 de litri/mp. De asemenea, rămâne în vigoare și codul galben hidrologic pentru Cibin și Târnava Mare.

Biroul de presă