Comunicat de presă

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr.452/30.08.2023, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

În perioada 26.09-02.10.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au efectuat 68 controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până astăzi, 03.10.2023, au fost raportate un număr de 15 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 10 de sancțiuni contravenționale dintre care 4 amenzi în valoare de 62 500 lei și 6 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de cătreGNM, ITM și ISU.

Menționăm faptul că în data de 02.10.2023, un reprezentant al Gărzii Naționale de Mediu Sibiu a dispus, în urma controlului,  suspendarea activității unui operator economic transportator de carburant, ca urmare a derulării activității fără a deține autorizație de mediu în conformitate cu OUG 195/2005. Totodată, pentru această deficiență s-a aplicat amendă în valoare de 50 000 lei.

Alina Voina,

Purtător de Cuvânt, Instituția Prefectului-Județul Sibiu

E-mail: presa@prefecturasibiu.ro