Comunicat de presă

CEREMONIA DE INVESTIRE ÎN FUNCȚIE A PREFECTULUI ȘI SUBPREFECTULUI JUDEȚULUI SIBIU

Azi, 12 martie a.c., la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, cu participarea reprezentanților instituțiilor deconcentrate, a instituțiilor județene și a aparatului propriu, a avut loc ceremonia oficială de investire a prefectului, Mircea Dorin Crețu, și a subprefectului Sanda-Ligia Muntean.

Solemnitatea depunerii jurământului celor doi înalți funcționari publici s-a desfășurat în format video-conferință, în prezența ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela. În același cadru au fost investiți și subprefecții județului Sălaj și Dolj, precum și prefectul județului Dolj.

În mesajul său, ministrul afacerilor interne a reliefat că, prin depunerea jurământului, înalții funcționari publici s-au angajat public, oficial, administrativ și creștin să fie în slujba cetățenilor din județ într-o perioadă cu multe semne de întrebare și necunoscute. Ei dovedesc că sunt oameni și colegi cu responsabilitate și mult curaj, calități importante ale unui om matur. Drumul pe care au pornit implică evaluarea minuțioasă a tot ceea ce ține de carantinare, de situația cetățenilor izolați la domiciliu, de o bună comunicare pe verticală cu Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul pentru Situații de Urgență, iar pe orizontală cu colegii din instituțiile deconcentrate. În toate aceste acțiuni nu e vorba de politică, ci de responsabilitate.

Ministrul Vela a încheiat exprimându-și optimismul că misiunea fiecăruia va fi îndeplinită, o evaluare la nivelul ministerului și una comparativă cu celelalte țări europene a evidențiat că, românii sunt responsabili în abordarea acestei noi situații speciale ivite.

În alocuțiunea sa, prefectul Crețu a asigurat de colaborarea sa totală în tot ceea ce privește obiectivele județului, cerând reciprocitate. El și-a arătat deschiderea față de discuții, care reprezintă singura cale în a rezolva orice situație ivită.