Comunicat de presă

La mulți ani, Jandarmeria Română! Ziua de 3 aprilie reprezintă un moment important în istoria instituției deoarece marchează înființarea acesteia, în urmă cu peste 170 de ani. La acea vreme, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a recunoscut necesitatea unui corp de jandarmi pentru menținerea ordinii și protejarea cetățenilor. Astfel, prin semnarea actului de înființare a jandarmeriei, s-a pus baza unei instituții care avea să devină esențială pentru siguranța publică din România.

De-a lungul timpului, jandarmii români au dovedit profesionalism și dedicare în îndeplinirea misiunilor lor, fiind mereu prezenți acolo unde era nevoie. Au protejat și apărat cetățenii, au asigurat ordinea publică în situații dificile și au luptat împotriva infractorilor și a terorismului. De asemenea, jandarmii români au participat la misiuni de menținere a păcii în străinătate, demonstrând solidaritate și responsabilitate în fața comunității internaționale.

Astăzi, la 173 de ani de la înființarea sa, Jandarmeria Română continuă să își îndeplinească cu profesionalism și dăruire misiunile, contribuind la siguranța și protecția cetățenilor. Cu această ocazie, transmit jandarmilor români sincere felicitări și urări de sănătate, putere și spor în îndeplinirea atribuțiilor.

La mulți ani, Jandarmeria Română!

Prefect,

Mircea-Dorin Crețu