Comunicat de presă

Azi, 27 februarie 2023, la inițiativa domnului prefect Mircea Dorin Crețu a avut loc ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi Sibiu.

Pe fondul evenimentelor ce au avut loc în ultima perioadă pe raza județului Sibiu, tema abordată în cadrul ședinței a fost ”Prevenirea mariajelor timpurii și a răpirilor în comunitățile cetățenilor români de etnie romă”. Astfel, problema căsătoriilor timpurii și a răpirii între familiile de romi din județul Sibiu a fost dezbătută  în cadrul ședinței de către membrii reprezentanți ai Poliției Sibiu, Inspectoratului Școlar, DSP și a ONG-urilor de profil.

Ca urmare a celor discutate, domnul prefect Mircea Dorin Crețu, a propus la finalul ședinței ca începând cu luna martie, membrii grupului să vină cu propuneri în Planul Județean
de Incluziune a Cetățenilor
Români Aparținând Minorității Rome, și împreună cu reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale să intre în dialog cu membrii comunităților de cetățeni români de etnie romă pentru prevenirea căsătoriilor timpurii și a răpirilor.