Comunicat de presă

La 25 octombrie 1944, armata română recucerea teritoriul național pierdut în urma Dictatului de la Viena. Astfel, printr-un decret din 1959, Ziua Armatei Române este celebrată anual la 25 octombrie.

Cinstim azi memoria eroilor neamului ce au luptat pentru apărarea țării noastre de-a lungul istoriei și care au contribuit prin jertfa lor la formarea statului român modern. Doresc să îmi exprim recunoștința față de toți cei care au îmbrăcat haina militară și care au dat dovadă de curaj, credință și iubire pentru țară. Fiecare militar este un adevărat patriot și este întotdeauna gata să-și sacrifice viața în slujba patriei. Protecția și siguranța națiunii depind în totalitate de soldații noștri. Datorită lor suntem în siguranță. Ei sunt gata oricând să lupte pentru țară și pentru cetățeni, ba chiar mai mult, sunt întotdeauna gata să-și sacrifice viața.

Fiecare cetățean trebuie să onoreze rolul armatei și să aprecieze eforturile fiecărui militar. Ziua Armatei celebrează eforturile uneia dintre cele mai importante profesii din țară și eforturile lor pentru națiune.

La mulți ani, Armatei Române și tuturor militarilor!

 

Prefect,

Mircea-Dorin Crețu