Ziua Drapelului Național

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, și subprefectul Horațiu Marin au sărbătorit, astăzi, Ziua Drapelului Național în Piața Mare, împreună cu militarii Garnizoanei Sibiu.

Ceremonia de înălțare a drapelului sfințit de IPS dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, s-a desfășurat în prezența reprezentanților administrației publice locale și a zeci de sibieni și turiști.

Prefectul Adela Muntean, comandantul Garnizoanei Sibiu, general de brigadă dr. Ghiță Bârsan, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca și viceprimarul municipiului Sibiu Răzvan Pop au sărutat drapelul.

Prefectul județului Sibiu a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan:

„Mândria, în forma ei pură și sinceră, este un sentiment înălțător, care motivează și dă sens celor mai profunde trăiri. Așa simțim cu toții când Drapelul nostru Național se înalță pe redute greu de cucerit, grație performanțelor obținute de români.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi adăpostim acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism.

Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România și, ulterior, au propulsat-o în rândul țărilor europene.

Să ne amintim că Tricolorul are puterea de a ne uni pe toți în numele idealurilor și valorilor care fac bine României.

Nimic nu ne poate destabiliza atât timp cât avem un crez comun, chiar dacă, în anumite momente, îmbrățișăm opinii diferite. Rămânem aceiași români recunoscuți peste hotare pentru ospitalitate și omenie, iar drapelul rămâne parte indisolubilă a identității noastre în lume.   

Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conținut acestui simbol național, prin faptele noastre. România a fost construită prin sacrificiile și unirea în voința a înaintașilor noștri și am convingerea că viitorul acestei țări se bazează pe stabilitate și înțelepciune”.

Ceremonia militară s-a încheiat cu prezentarea onorului la drapelul înălțat pe catarg și defilarea detașamentului de onoare.

 Biroul de presă