Scrisoare către sibieni

Ziua de 1 mai bate la ușă, însă pandemia de coronavirus este încă prezentă. De aproape 2 luni suntem cu toții în mijlocul unei situații fără precedent, situație căreia trebuie să îi facem față în cel mai responsabil mod. Sănătatea noastră, a celor din jurul nostru și viața întregii comunități depinde de acțiunile fiecăruia dintre noi.

Dragi sibieni, știu că vă este tot mai greu să stați în casă, mai ales acum că vremea se încălzește. Cu eforturi destul de mari, am depășit împreună perioada sărbătorilor pascale, motiv pentru care vă adresez rugămintea de a mai depune și de această dată un efort și stați în casă!

Cu toții ne dorim ca situația din județul nostru, dar și din țară să se îmbunătățească și odată cu încheierea stării de urgență, să se relaxeze treptat restricțiile de acum. Acest lucru este posibil, doar daca acum rămânem în continuare precauți și respectăm cu strictețe măsurile impuse!

În încheiere, doresc să adresez mulțumiri cadrelor medicale pentru toate eforturile depuse și profesionalismului de care au dat dovadă reușind să vindece un număr mare de pacienți, tuturor autorităților implicate pentru sprijinul și buna colaborare în gestionarea pandemiei la nivelul județului nostru și nu în ultimul rând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională pentru modul exemplar în care și-au desfășurat activitatea.

Vă doresc tuturor multă sănătate!

Mircea Crețu

Prefectul Județului Sibiu