Prefectul și subprefectul au dansat Hora Unirii

Prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au dansat, astăzi, Hora Unirii, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale, militari ai Garnizoanei Sibiu și cetățeni ai municipiului.

Evenimentul organizat cu prilejul sărbătoririi a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – Moldova şi Ţara Românească – a cuprins și o expoziție fotodocumentară, expoziție de carte și un simpozion dedicat Zilei Unirii.

“Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. A fost realizată de generaţia de intelectuali patrioţi care a luptat pe baricadele revoluţiilor de la 1848 din Europa. Pe lângă ideile lor de unitate, libertate și fraternitate, marii unionişti Mihail Kogălniceanu, I.C. Brătianu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Costache Negri au avut şi intuiţia diplomatică de a alege momentul cel mai bun pentru proclamarea Unirii Principatelor Române. Au fost politicieni remarcabili, devotați poporului român și au rămas în conștiința națională drept mari bărbați de stat ai națiunii române. Ne onorăm, astăzi, înaintaşii, ne cinstim eroii şi păstrăm vie memoria celor care au adus glorie, pace şi unitate poporului român” a subliniat Adela Muntean, prefectul județului Sibiu, în alocuțiunea rostită în deschiderea simpozionului dedicat Zilei Unirii.

Biroul de presă