Serviciul regim permise și înmatriculări – program

Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu funcționează la următoarea adresă : Sibiu, Strada Andrei Șaguna Nr.10

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL ÎN CADRUL

SEDIULUI PRINCIPAL DIN SIBIU

Sibiu, Str. Andrei Șaguna, nr.10, Județul Sibiu

 Telefon: 0269/217794 

E-mail: permise-inmatriculari-sb@mai.gov.ro

Depunerea documentelor se va realiza doar în baza programărilor ONLINE disponibile pe site-ul www.drpciv.ro.

Tot pe acest site se găsesc și documentele necesare operațiunilor (secțiunea documente și formulare).

Taxele aferente contravalorii permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie pot fi achitate la CEC Bank, BCR, Poșta Româna sau online pe site-ul  www.drpciv.ro – secțiunea servicii online – plăți.

Depunerea documentelor în vederea înmatriculării, transcrierii, radierii, eliberării autorizației de circulație provizorie (doar în baza programărilor online):

 • Luni, Marți, Joi: 8.30 – 14.00;
 • Miercuri: 8.30 – 18.00;
 • Vineri: 8.30 – 12.00.

Cererea solicitantului va fi tipărită de lucrătorul care primește documentele.

Păstrarea combinației numărului de înmatriculare precum și solicitările pentru confecționarea plăcuțelor de înmatriculare declarate pierdute/furate/deteriorate sau a plăcuțelor de înmatriculare de culoare verde, se realizează la ghișeele serviciului, fără programare online în intervalul orar 08.30-12.00 în zilele de Luni, Marți, Joi și Vineri și în intervalul orar 08.30 –  17.30 în ziua de Miercuri. Pentru aceste operațiuni, cererea va fi descărcată de pe site-ul www.drpciv.ro și completată de către solicitant anterior prezentării la ghișeu. Contravaloarea taxei de păstrare respectiv a placuțelor cu numere de înmatriculare poate fi achitată și în numerar la ghișeu.

Solicitările de radiere ca urmare a dezmembrării, în cadrul programului de reînnoire a parcului auto se pot depune fără programare în zilele de Luni și Miercuri în intervalul orar 14.00-15.00.

Pentru persoanele fizice sau juridice care solicită o combinaţie la rând a numărului de înmatriculare, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare vor fi eliberate pe loc, iar pentru o combinaţie preferenţială, dacă aceasta este disponibilă, în aceeași zi sau în ziua lucrătoare următoare, astfel:

ELIBERĂRI DOCUMENTE/PLĂCI (fără programare online):

  • Luni, Marți, Miercuri și Joi 15.00-16.00;
  • Vineri 12.15-13.00.

SUSȚINEREA PROBEI TEORETICE:

 • Luni, Marți, și Joi în intervalul orar: 09.00-12.00 (doar în baza programărilor online, efectuate pe site-ul drpciv.ro – secțiunea înregistrare dosar examinare).

PROGRAMARE/REPROGRAMARE PROBA PRACTICĂ:

 • Marți și Joi în intervalul orar: 15.00 – 16.00 (fără programare online).

PRESCHIMBARE PERMISE DE CONDUCERE ROMÂNEȘTI SAU EMISE DE AUTORITĂȚI STRĂINE  (doar în baza programărilor online doar pe site-ul www.dprciv.ro)

 • Luni în intervalul orar: 9.00 – 16.00
 • Marți și Joi în intervalul orar: 12.30 – 15.00
 • Vineri în intervalul orar: 8.30 – 12.30

ELIBERĂRI DOVEZI ÎNLOCUITOARE PERMISE DE CONDUCERE ȘI PERMISE DE CONDUCERE (fără programare online)

 • Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri în intervalul orar: 13.00 – 16.00

AUDIENȚE ȘEF SERVICIU:

 • Luni, Marți și Joi în intervalul orar: 12.00-13.00

Activitatea de primire, înregistrare, examinare și soluționare a petiţiilor sau de sesizare a diverselor probleme, ori de consiliere, se va desfășura de luni până joi, în intervalul orar 10.00-13.00 la sediul serviciului din municipiul Sibiu, str. Andrei Șaguna, nr.10, jud. Sibiu sau la adresa de e-mail: permise-inmatriculari-sb@mai.gov.ro

Apelurile telefonice (0269/217794) se vor prelua de Luni până Vineri în intervalul orar 10.00-14.00.

Accesul în sediul serviciului va fi permis cu maxim 10 minute înainte de ora programării pentru a evita așteptarea suplimentară și aglomerarea în spațiile destinate publicului.

Nerespectarea intervalului orar atrage după sine anularea programării urmând ca solicitantul să efectueze o nouă programare în baza procedurii mai sus menționate.

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL ÎN CADRUL  CENTRULUI SECUNDAR DIN MEDIAȘ

Mediaș, Aleea Comandor Dimitrie Moraru”, Nr.17, Județul Sibiu

Depunere documente în vederea înmatriculării, transcrierii, radierii sau eliberării autorizației de circulație provizorie în fiecare zi lucrătoare de Joi (fără programare online) în intervalul orar 10.00-13.30.

Eliberare documente în fiecare zi lucrătoare de Joi în intervalul orar 13.30-14.00.

Susținerea probei teoretice în ziua de Miercuri (doar în baza programărilor online efectuate pe site-ul www.drpciv.ro – secțiunea înregistrare dosar examinare) în intervalul orar 10.00-13.00.

Programări/reprogramări proba practica în ziua de Miercuri (fără programare online) în intervalul orar 13.00-14.00.

Telefon de contact: 0269 21 77 94
Email: permise-inmatriculari-sb@mai.gov.ro

Adresa sediului: Sibiu, strada Andrei Șaguna Nr.10, județul Sibiu

Adresa Centrului Local de Examinare Mediaș: Mediaș, Aleea Comandor „Dimitrie Moraru” Nr.17