Mesajul Prefectului Adela Muntean, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

Sărbătorim, astăzi, Ziua Forţelor Terestre şi, totodată, praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. 

Este o zi de mare sărbătoare pentru Biserica Ortodoxă şi pentru Armata Română, două instituţii fundamentale care s-au dovedit, de-a lungul istoriei, cei mai vajnici apărători ai spiritului și libertăţii neamului românesc.

Forțele terestre ale Armatei Române îl au drept ocrotitor pe Sfântul Gheorghe încă din vremea lui Ștefan cel Mare, al cărui stindard de biruință purta imaginea sfântului militar. În toate războaiele duse de înaintaşii noştri, armata de uscat a repurtat cele mai importante victorii. Curajul, vitejia, devotamentul şi credinţa i-au mânat în luptă pe ostaşii români, întotdeauna pentru a-și apăra glia.

De Ziua Forțelor Terestre, ne înclinăm cu recunoştinţă în faţa memoriei celor care s-au jertfit pentru ţară şi îi onorăm pe veteranii care au luptat pe front pentru idealurile de libertate şi neatârnare ale poporului român.

Astăzi, Forțele Terestre ale Armatei României își onorează blazonul în structurile aliate, demonstrând profesionalism şi curaj în misiunile pe care le îndeplinesc în teatrele de operaţii.

Vă felicit, stimaţi militari ai Forţelor Terestre și vă doresc succes în misiunile pe care le veţi îndeplini!

La mulţi ani! 

Adela Maria MUNTEAN,

Prefectul Județului Sibiu