Comunicat de presă

Vă informăm că în ceea ce privește situația epidemiologică în cadrul companiei furnizoare de servicii pentru aprovizionarea cu apă în sistem watercooler, din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituția Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecție depistat în data de 17.08.2020 în cadrul acestei societăți.

În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 4 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o rată de atac de 6,34%, identificate în perioada 11.08.2020 – 14.08.2020.

În ceea ce privește măsurile dispuse de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, s-au identificat un număr total e 7 contați pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu, s-a luat legătura cu reprezentanții societății în vederea punerii în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că zilnic compania a efectuat dezinfectarea tuturor spațiilor în care societatea își desfășoară activitatea (la sediu și în punctele de lucru) precum și a mașinilor de distribuție. De asemenea compania testează săptămânal toți angajații pentru Ac IgM și Ac IgG, iar pentru cazurile pozitive se efectuează și testarea RT-PCR, iar angajatul este izolat până la primirea rezultatelor.

În ceea ce privește programul de lucru al societății, acesta a fost defalcat în departamentele în care nu este posibilă telemunca.

Andreea Ștefan

Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro