Comunicat de presă

Locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman la împlinirea vârstei de o sută de ani

Moment emoționant în satul Veseud, comuna Slimnic, atât pentru locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman, care astăzi aniversează vârsta de 100 de ani, cât și pentru comunitate și invitați. Ultima zi a lunii mai, când se celebrează Ziua Rezervistului Militar a fost și un prilej de cinstire a celor 17 veterani de război din județul Sibiu, dar și un moment festiv în care domnul Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu i-a înmânat fiului satului și eroului celui de Al Doilea Război Mondial, locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman, Diploma de Onoare, cu profundă admirație și recunoștință pentru cariera militară.

În alocuțiunea sa, prefectul județului Sibiu a evocat actvitatea militară a acestui erou, modul cum acesta a apărat țara sub faldurile tricolorului căruia i-a jurat credinţă nestrămutată, în Campania din Vest (1944-1945) cu Regimentul 3 Roșiori.

Pentru actele sale de eroism a fost decorat cu Crucea Comemorativă a celui de Al Doilea Război Mondial.

La finalul festivității comunitatea și invitații i-au cântat „mulți ani trăiască”, în semn că au înțeles că rolul rezerviștilor nu s-a încheiat la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru societate și pentru Armata României.

La mulți ani, locotenent-colonelului (în retragere) Octavian Cozman!

La mulți ani, rezerviștilor militari!

Expert,

Cristina Muntean