Comunicat de presă

Astăzi, 29 aprilie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptaHotărârea nr. 40, privind aprobarea scenariilor  în cazul unităților de învățământ din județul Sibiu începând cu data de 05.05.2021, precum și Hotărârea nr. 41, privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de animale sălbatice periculoase mari (urs, lup), în judeţul Sibiu.

În ceea ce privește situația unităților de învățământ acestea sunt repartizate pe cele trei scenarii de funcționare și sunt detaliate în anexele 1, 2 şi 3 ale Hotărârii nr. 40. Precizăm faptul că în scenariul 3 de funcționare sunt: Scoala Gimnazială Ocna Sibiului, Școala Gimnazială Cristian și Școala gimnazială Râu Sadului.

În ceea ce privește Hotărârea nr. 41, a fost aprobată procedura operațională comună privind modul de acțiune al instituțiilor responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență generate de animale sălbatice periculoase mari (urs, lup), în județul Sibiu.

Procedura stabilește un set unitar de reguli privind planificarea, organizarea și executarea activităților specifice pe linia gestionării situațiilor de urgență generate de animale sălbatice, asigură documentația necesară derulării activității de planificare, organizare și executare a activităților specifice pe linia gestionării situațiilor de urgență generate de animale sălbatice periculoase mari la nivelul județului Sibiu și de asemenea asigură continuitatea activității, inclusiv în condiții de fluctuație a personalului.

Populația trebuie să sesizeze la 112 orice situație care implică animale sălbatice periculoase mari (urs, lup) iar operatorul 112, în baza elementelor colectate de la apelant  va direcționa apelul corespunzător.

Textul complet al Hotărârii nr. 40 și al Hotărârii nr. 41 pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro