Comunicat de presă

În cursul zilei de ieri, 6 mai a.c. Direcția de Sănătate Publică ne-a transmis primele informări cu privire la situația generată în cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu.

Întrucât au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajate în cadrul fabricii, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane și pentru a dispune toate măsurile de prevenire a existenței unui focar de infecție în fabrică.

Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, în ceea ce privește numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, astăzi 7 mai a.c., după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajați.

În ceea ce privește sursa infecției persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigațiilor.

În urma verificărilor efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea de măsuri suplimentare.

„Ținând cont de situațiile generate de la debutul pandemiei și până în prezent în cadrul mai multor fabrici din județul nostru, rugăm pe această cale atât  reprezentanții fabricilor cât și pe angajații acestora să acorde o maximă atenție dispozițiilor date de autorități. De asemenea, adresez și către ei aceleași recomandări pe care le facem pentru toți cetățenii județului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acțiunile noastre și să conștientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunități” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Andreea Ștefan

Purtător de Cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro