Comunicat de presă

Astăzi, 7 martie a.c. a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost adoptată Hotărârea nr. 20/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 35/2021, precum și Hotărârea nr. 21/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

Hotărârea nr 20/2021 prevede că vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin  H.G. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și în conformitate cu prevederile dispoziţiei Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu nr. 117348/05.03.2021 prin raportarea la rata de incidenţă cumulată a fiecărei unități administrativ teritoriale, potrivit anexei hotărârii. Anexa va fi actualizată zilnic, în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.

La atingerea pragurilor ratei de incidenţă cumulată prevăzute în hotărâre, măsurile se aplica pentru o perioada de 14 zile. Chiar dacă într-o localitate rata de incidenţă scade sub pragul conform căruia sunt aplicate măsuri pentru perioada de 14 zile, acestea rămân în vigoare până la încheierea perioadei de 14 zile.

În cazul în care rata de incidenţă creşte din nou, depăşind unul dintre cele 2 praguri ( între 1,5 şi 3/1000 de locuitori; peste 3/1000 de locuitori), se vor aplica în maxim 48 de ore măsurile aferente noii rate de incidenţă, înainte de încheierea celor 14 zile.

Hotărârea nr. 21/2021 prevede că se modifică scenariul de funcționare al unor unități de învățământ ca urmare a modificării ratei de incidență cumulată, conform anexelor hotărârii.

Textul complet al Hotărârii nr. 20/2021 și anexa acesteia, precum și al Hotărârii nr. 21/2021 și anexele acesteia se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

(https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/)

 

 

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro