Comunicat de presă

ÎNTREVEDEREA PREFECTULUI JUDEȚULUI SIBIU CU AMBASADORUL ISRAELULUI ÎN ROMÂNIA

Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, a fost azi, 24 februarie 2021, gazda Excelenței Sale, domnul David Saranga, ambasador al Israelului în România, cu prilejul primei vizite oficiale la Instituția Prefectului-Județul Sibiu, de la preluarea mandatului.

Discuțiile au vizat teme de cooperare bilaterală, precum și evoluțiile recente de la debutul pandemiei de Covid 19.

Prefectul județului Sibiu a subliniat interesul județului Sibiu pentru aprofundarea cooperării cu parteneri din Israel în domeniul tehnologiilor de vârf și al conceptului de smart-cities, al sănătății, al turismului având în vedere experiența pozitivă a Israelului și relațiile deja existente, un procent însemnat de cetățeni ai Statului Israel avându-și rădăcinile în România.

Ambele părți au evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și perspectivele de dezvoltare a acestora, atât la nivel politic, cât și din punct de vedere economic.

Ambasadorul David Saranga a exprimat dorința Statului Israel de a începe negocierile cu România în vederea încheierii unui acord de recunoaștere reciprocă a documentului de vaccinare, spre a fluidiza circulația persoanelor între cele două state. Ambii interlocutori au evocat importanța domeniului educațional în dezvoltarea factorului uman ca pilon al societății.

Prefectul Crețu a asigurat de colaborarea sa totală în tot ceea ce privește obiectivele județului, arătându-și deschiderea față de discuții viitoare, urând deplin succes ambasadorului Statului Israel în realizarea mandatului său.

Expert,

Cristina Muntean