Comunicat de presă

Vă informăm că astăzi, 15 februarie a.c., a fost demarată imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca în județul Sibiu, în toate cele 4 fluxuri noi de vaccinare amenajate la nivelul județului nostru, după cum, urmează:

  1. CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C2 – CENTRUL REDAL EXPO – Municipiul Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4 – două fluxuri de vaccinare
  2. CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C14 – CASA DE CULTURĂ – Orașul Cisnădie, Str. Sibiului, nr. 1 – un fluxuri de vaccinare
  3. CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C17 – SHOPPING CITY ȘELIMBĂR- Comuna Șelimbăr, Şos. Sibiului, nr. 5 – un fuxuri de vaccinare

Pentru a se asigura de buna desfășurare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în centrele de vaccinare nou-înființate pentru imunizare cu serul AstraZeneca, prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, împreună cu directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, Col. Dr. Daniel Chelcea, au efectuat la începutul zilei deplasări în toate cele 3 centre. Primele imunizări cu vaccinul AstraZeneca au avut loc în condiții de siguranță, iar campania de vaccinare decurge corespunzător.

În prima tranșă de vaccin AstraZeneca a fost asigurat stocul necesar pentru 240 de imunizări în cele 3 centre de vaccinare, conform programărilor. La prima oră a dimineții de mâine, 16 februarie 2021, va ajunge cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca în județul nostru, pentru a continua procesul de vaccinare al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, care se încadrează în categoria a doua din Strategia de vaccinare vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Până la ora 19:00 în județul nostru au fost administrate un număr total de 194 de doze de vaccin AstraZeneca:

  • Centrul De Vaccinare Fix SB C2 – Centrul Redal Expo Sibiu: 94 De Doze
  • Centrul De Vaccinare Fix SB C14 – Casa De Cultură Cisnădie: 52 De Doze
  • Centrul De Vaccinare Fix SB C17 – Shopping City Șelimbăr: 48 de doze

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro