Comunicat de presă

Astăzi, 14 februarie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care adoptat Hotărârea nr. 9, privind aprobarea schimbării  scenariului, în cazul unor unităţi de învăţământ, mai exact începând cu data de 15 februarie 2021, se modifică scenariul de funcționare în următoarele unități de învățământ ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori după cum urmează:

  • Grădiniţa cu Program Prelungit Şelimbăr trece din scenariul 2 în scenariul 3;
  • Grădiniţa cu Program Prelungit „Kinderklub Maranata” Șelimbăr trece din scenariul 2 în scenariul 3;
  • Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” Şelimbăr trece din scenariul 2 în scenariul 3.

Vă reamintim cele trei scenarii de funcționare a unităților de învățământ:

Scenariul 1: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor.

Scenariul 2: incidența cumulată în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1/1000 – 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii celorlalte clase participă online.

Scenariul 3: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor învățământului primar, celelalte clase participă online.

Textul complet Hotărârii nr. 9 se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro