Comunicat de presă

Astăzi, 6 februarie a.c. a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost adoptată Hotărârea nr. 7/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 35/2021, precum și Hotărârea nr. 8/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

 

Hotărârea nr 7/2021 prevede că începând cu data de 12 februarie 2021 vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin  H.G. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 prin raportarea la rata de incidenţă cumulată a fiecărei localităţi, potrivit anexei hotărârii. Anexa va fi actualizată zilnic, în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă la nivelul fiecărei localităţi.

 

La atingerea pragurilor ratei de incidenţă cumulată prevăzute în hotărâre, măsurile se aplica pentru o perioada de 14 zile. Chiar dacă într-o localitate rata de incidenţă scade sub pragul conform căruia sunt aplicate măsuri pentru perioada de 14 zile, acestea rămân în vigoare până la încheierea perioadei de 14 zile.

 

În cazul în care rata de incidenţă creşte din nou, depăşind unul dintre cele 2 praguri ( între 1,5 şi 3/1000 de locuitori; peste 3/1000 de locuitori), se vor aplica în maxim 48 de ore măsurile aferente noii rate de incidenţă, înainte de încheierea celor 14 zile.

 

Hotărârea nr 8/2021 prevede că începând cu data de 15 februarie 2021, se modifică scenariul de funcționare al unor unități de învățământ ca urmare a modificării ratei de incidență cumulată, conform anexei hotărârii.

 

În cazul celorlalte unităţi de învăţământ, care nu sunt curprinse în anexă, rămân în vigoare scenariile de funcţionare stabilite de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu prin Hotărârea nr. 5 din 6 februarie 2021.

 

Vă reamintim cele trei scenarii de funcționare a unităților de învățământ:

 

Scenariul 1: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor.

Scenariul 2: incidența cumulată în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1/1000 – 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii celorlalte clase participă online.

Scenariul 3: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor învățământului primar, celelalte clase participă online.

 

 

Textul complet al Hotărârii nr. 7/2021 și anexa acesteia, precum și al Hotărârii nr. 8/2021 și anexa acesteia se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

(https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/)

 

 

 

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro