Comunicat de presă

Astăzi, 6 februarie a.c. a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care a fost adoptată Hotărârea nr. 5/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ din județul Sibiu în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

 

Conform prevederilor Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021 scenariul de funcționare al unităților de învățământ se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică, în baza criteriului epidemiologic privind rata de incidență cumulată la nivelul localității, respectiv a numărului total de cazuri noi din ultimele 14 zile, raportat la 1000 de locuitori.

 

Scenariul 1: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor.

Scenariul 2: incidența cumulată în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1/1000 – 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii celorlalte clase participă online.

Scenariul 3: incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori – participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor învățământului primar, celelalte clase participă online.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în baza situației epidemiologice și a ratei incidenței cumulate la 14 zile, pentru fiecare localitate în parte, calculată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și a propunerii efectuate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu va analiza și aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte.

 

Textul complet al Hotărârii nr 5/2021, precum și anexele acesteia, se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

(https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/)

 

 

 

Andreea Ștefan

Purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro