Comunicat de presă

În urma întrunirii în ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, din 04.04.2020, analizând măsurile excepționale dispuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, a hotărât, ca la nivelul județului Sibiu, comunicările cu presa privind situația și evoluția COVID-19 să fie făcute potrivit principiului VOCII UNICE.

Persoana desemnată la nivelul județului Sibiu pentru a comunica mesajele către mass-media este purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Sibiu, Andreea Ștefan (contact: 0755-017.504, mail: presa@prefecturasibiu.ro).

Ținând cont de dispozițiile date pe perioada stării de urgență, facem următoarele precizări:

  • Instituțiile din județ pot comunica fără informarea Instituției Prefectului informații despre activitățile și acțiunile pe care le desfășoară, cu excepția informărilor privind COVID-19, aceste informări fiind comunicate integrat la nivel de județ prin vocea unică.
  • În ceea ce privește informațiile cu privire la COVID-19, vor fi comunicate următoarele: numărul de persoane aflate în izolare și carantină, numărul de persoane testate negativ, măsurile de prevenire și împiedicare a răspândirii COVID-19, primirea de materiale și echipamente de protecție, măsuri de ordine publică precum și amenajarea de noi locuri de carantină, fără a preciza locația acestora.
  • Informațiile cu privire la numărul de persoane testate pozitiv, se dau la nivel național de către Grupul de Comunicare Strategică, inclusiv defalcarea pe județe, iar ulterior acestei informări datele respective vor fi reamintite și de Instituția Prefectului.
  • Conform Art. 56 din Decretul privind instaurarea stării de urgență pe întreg teritoriul României, „termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.” Chiar și în aceste condiții, vă asigurăm că, în măsura în care avem această posibilitate, vom transmite cu celeritate informațiile solicitate de mass-media.

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro