Comunicat de presă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit azi în ședință și a adoptat Hotărârea nr. 3 privind evidența și aprobarea spațiilor de cazare existente la nivelul județului Sibiu, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 15/2022.

În prezent, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziția cetățenilor refugiați și strămutați proveniți din zona de conflict militar din Ucraina 30 de locuri de cazare în cadrul Căminului Studențesc și 50 de locuri de cazare aflate în incinta vilei din Stațiunea Păltiniș. Acestor persoane li se vor asigura cazare, hrana zilnică și consiliere psihologică, toate costurile acestor servicii fiind suportate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Menționăm că, lista cu spațiile de cazare va fi actualizată periodic, ele fiind identificate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

Facem precizarea că, orice persoană fizică sau juridică care își arată disponibilitatea să sprijine această acțiune umanitară este rugată să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro și să completeze formularul primit automat ca urmare a transmiterii e-mail-ului.

De asemenea, îndrumăm persoanele care nu pot folosi platforma precizată anterior, să apeleze începând cu miercuri, 2 martie a.c. numerele de telefon 0269 211 212 sau 0769 057 100, iar un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu va prelua inițiativele.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu este publicată pe pagina de internet a Instituției Prefectului-Județul Sibiu.

 

 

 

Expert,

Cristina Muntean